Bij deze reis is inbegrepen

 • Vervoer per luxe touringcar
 • Verzorging o.b.v. halfpension (logies, ontbijt en diner)
 • Alle omschreven excursies
 • Kamer met bad en/of douche en toilet
 • Afscheidsbuffet in Nederland

Bij deze reis is niet inbegrepen

 • Excursies op eigen gelegenheid
 • Consumpties (tenzij anders vermeld)
 • Calamiteitenfonds €2,50 per boeking
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Reserveringskosten €15 / €20 (internet / contactcenter)

* De reissom is een vanafprijs, afhankelijk van data en aantal personen.

Hotel Campanile ***

Het Campanile Hotel is gelegen op een rustige locatie tussen de stad Caen en de kust. Een ideale locatie voor onze excursies in Normandië. De kamers zijn netjes ingericht en voorzien van tv, koffie- en theezetfaciliteiten en badkamer met bad of douche en toilet. In het hotel heb je tevens gratis Wifi.

Standplaats

Caen-Herouville

Dag 1

Nadat je met de servicelijnen bent opgehaald en hebt genoten van een kopje koffie met gebak, vertrekken we richting Normandië. Na aankomst dineren we in het hotel.

Dag 2

Vandaag staat in het teken van de Tweede Wereldoorlog. Vanochtend gaan we eerst naar het Memorial Museum in Caen, een indrukwekkend museum waar veel van de historie van D-Day te vinden is. Vervolgens rijden we naar de Pegasusbrug, een plek die een belangrijke rol heeft gespeeld tijdens de landing van de geallieerden. De brug, ook wel bekend als de Bénouville brug, was één van de
belangrijke doelen van de Britten nadat ze waren geland in Normandië. De brug verkreeg haar huidige naam, doordat de Britten het vliegende paard Pegasus als schouderembleem hadden. Tot slot brengen we je naar Ouistreham, waar je op eigen gelegenheid nog even rond kunt kijken.

Dag 3

Op deze dag komen de landingsstranden zelf aan bod. We maken een tocht langs onder meer het fameuze Omaha Beach en Juno Beach. Ook bezoeken we Arromanches en Sainte-Mère-Eglise, het beroemdste Franse dorp met nauwe banden met Amerika. Hier sprongen de Amerikaanse troepen uit het vliegtuig om Europa te bevrijden. Eén van de parachutisten bleef met zijn parachute aan de kerktoren hangen. Hij werd beschoten door de Duitsers, maar overleefde de aanval. Om de herinnering aan hem levend te houden, en aan de bevrijding van Europa, hangt er tegenwoordig een pop aan de kerk.

Dag 4

Het wereldberoemde bedevaartsoord Mont St. Michel is vandaag ons excursiedoel (entree excl.). Mont St. Michel is één van de bekendste bezienswaardigheden van Frankrijk. Vanaf de kust heb je een prachtig uitzicht op het schiereiland en het klooster dat hoog boven de zee uittorent. Neem een kijkje binnen de muren van Mont St. Michel en laat je verrassen. In de loop van de middag bezoeken we het nabijgelegen Avranches, waar je in de binnenstad diverse historische kerken, interessante musea en gezellige winkels vindt.

Dag 5

In het centrum van Bayeux vind je de historische Notre-Dame kathedraal en onder meer de Tapisserie, waar zich het beroemde tapijt van Bayeux bevindt. Neem een kijkje bij één van deze bekende highlights of wandel op je gemak door het centrum met leuke, gezellige winkels en uitnodigende terrassen. Na het bezoek aan Bayeux maken we nog een mooie bustour door het binnenland van Normandië.

Dag 6

Vandaag zetten we koers naar de Côte Fleurie, waar we het populaire plaatsje Honfleur bezoeken. Volgens velen is Honfleur de mooiste havenstad van Normandië en daarom een bezoek meer dan waard. Na Honfleur rijden we via een mooie route naar Etretat, waar je kunt genieten van een schitterend uitzicht op de karakteristieke krijtrotsen.

Dag 7

We nemen afscheid van Normandië en reizen terug naar Nederland. Na een afsluitend buffet op het verzamelpunt word je teruggebracht naar de afstapplaats.

Opstapplaatsen


Voor deze meerdaagse reis vertrekken wij vanaf de onderstaande opstapplaatsen.

 • Apeldoorn
 • Almelo
 • Arnhem
 • Enschede
 • Deventer


De genoemde opstapplaatsen zijn onder voorbehoud van voldoende deelname en kunnen derhalve gewijzigd worden. Brookhuis streeft ernaar om de reistijd zo kort mogelijk te houden.